• Ben jij een pedagogisch stafmedewerker of leidinggevende die werkt met kinderen in de kinderdagopvang of bso?
  • Vind jij het belangrijk om, samen met ouders, kinderen een gezonde, actieve en veilige omgeving te bieden en zelf het gezonde voorbeeld te geven?
  • Ben jij de aangewezen persoon om binnen jouw organisatie als coach Gezonde Kinderopvang te werken aan gezonde leefstijl?

Geef je dan nu op voor de tweedaagse train-de-trainercursus en word coach Gezonde Kinderopvang. Als coach ben je hét aanspreekpunt voor gezonde leefstijl binnen je organisatie en je schoolt eigen collega’s hierin. In de train-de-trainercursus leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl (klik hier voor meer info over de train-de-trainercursus).

Deelname aan de train-de-trainercursus is kosteloos. Je organisatie moet wel tijd vrijmaken om je de cursus te laten volgen en je vervolgens de gelegenheid geven om aan de slag te gaan met het scholen van je collega’s en op een structurelere manier te werken aan gezonde leefstijl.

Vereiste opleiding, ervaring en competenties

Om de kwaliteit van de cursus te borgen, vragen wij deelnemers aan de train-de-trainercursus dat zij voldoen aan onderstaande eisen:

Diploma op minimaal MBO4-niveau
Aantoonbare ervaring met het zelfstandig uitvoeren van trainingen / scholingen (aan pedagogisch medewerkers in de kinderopvang)
Interactief groepen kunnen trainen
Processen kunnen begeleiden (oog hebben voor het veranderingsproces in de praktijk, het proces in de groep en het proces van het individu, en daar goed op kunnen inspelen)
Feedback kunnen geven vanuit een positieve benadering
Aantoonbare ervaring met coaching en werkbegeleiding (van pedagogisch medewerkers)

En beschikken over de volgende competenties:

  • Kwaliteitsgericht
  • Klantgericht
  • Kunnen enthousiasmeren
  • Communicatief vaardig
  • Omgevingsbewust, breed geïnteresseerd in ontwikkelingen binnen en buiten het eigen vakgebied en deze kennis gebruiken in het werk

Daarnaast gelden enkele algemene voorwaarden voor deelname om te borgen dat de train-de-trainercursus binnen je organisatie een vervolg krijgt.

Aanmelding train-de-trainercursus.

Je kunt je voor maximaal één van de bovengenoemde tweedaagse train-de-trainercursussen aanmelden. Voor vragen over de aanmelding of train-de-trainercursus kunnen je mailen naar info@scholingeengezondestart.nl