Welkom

Meld je hier aan om te starten met het leertraject van Gezonde Kinderopvang waarbij je opgeleid wordt tot coach Gezonde Kinderopvang. Wil jij het aanspreekpunt worden voor een gezonde leefstijl binnen jouw opvangorganisatie? Hieronder vind je de startdata van de train-de-trainer.

Dit is een tweedaagse training, van vijf aaneengesloten dagdelen, inclusief een avondprogramma. De train-de-trainer is een onderdeel van het leertraject Gezonde Kinderopvang. In de train-de-trainer doe je kennis op over gezonde leefstijl, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en maak je kennis met het stappenplan van Gezonde Kinderopvang. De training is actief, met veel beweging en interactieve werkvormen. Ter voorbereiding op de train-de-trainer maak je een e-learning en een voorbereidende opdracht. Na je aanmelding ontvang je hier meer informatie over.  

De train-de-trainer is kosteloos. Je organisatie moet wel tijd investeren om je de train-de-trainer te laten volgen en collega’s te scholen. Werken aan Gezonde Kinderopvang vraagt om toewijding van de hele organisatie. Draagvlak bij het management of de directie is daarom vanaf de start essentieel.  

Vereiste opleiding en ervaring         

Ben jij een pedagogisch (staf)medewerker die werkt met kinderen van 0-12 in de kinderdagopvang, gastouderopvang, bso of voorschoolse opvang? En voldoe je aan het onderstaande profiel? Dan zien we je aanmelding graag tegemoet!  

 • Diploma op minimaal MBO4-niveau. 
 • Aantoonbare ervaring met het zelfstandig uitvoeren van trainingen en/of scholingen (Dit mag ervaring zijn uit het werkveld maar ook vanuit bijv. een andere bijbaan of bij je sportclub.). 
 • Interactief groepen kunnen trainen. 
 • Processen kunnen begeleiden (oog hebben voor het veranderingsproces in de praktijk, het proces in de groep en het proces van het individu, en daar goed op kunnen inspelen). 
 • Feedback kunnen geven vanuit een positieve benadering. 
 • Aantoonbare ervaring met coaching en werkbegeleiding (van bijv. pedagogisch medewerkers). 

En beschikken over de volgende competenties: 

 • Kwaliteitsgericht. 
 • Klantgericht. 
 • Kunnen enthousiasmeren. 
 • Communicatiefvaardig. 
 • Omgevingsbewust, breed geïnteresseerd in ontwikkelingen binnen en buiten het eigen vakgebied en deze kennis gebruiken in het werk. 

Startdata 

We bieden de train-de-trainer zowel online via Zoom, als fysiek in het Fletcher Hotel in Amersfoort aan (inclusief overnachting op eenpersoonskamer). Beide trainingen volgen hetzelfde programma. Wel zijn enkele werkvormen iets aangepast.  

 Heb je nog vragen?

Stuur dan een mailtje naar team Gezonde Kinderopvang (info@scholingeengezondestart.nl).

Vul alle gegevens zorgvuldig en volledig in.

Noteer hoofdletters overal waar dat gebruikelijk is. Noteer de adresgegevens correct. Op die manier kunnen we jouw gegevens straks correct vermelden in bijvoorbeeld de digitale leeromgeving en op certificaten. Je hebt 30 minuten om je aanmelding af te ronden.

Is er geen plek meer op de bovenstaande data? Geef je mailadres dan hier op om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe trainingsdata:

Je kunt je voor maximaal één van de bovengenoemde tweedaagse train-de-trainer aanmelden. Voor vragen over de aanmelding of train-de-trainer kunnen je mailen naar info@scholingeengezondestart.nl.