Inleiding

Op deze pagina kun je je aanmelden voor de train-de-trainer Een Gezonde Start, onderdeel van Gezonde Kinderopvang. De train-de-trainer bestaat uit een tweedaagse training, van vijf aaneengesloten dagdelen (inclusief een avondprogramma). Dit jaar geven we de trainingen  zowel fysiek (onder voorbehoud van de situatie met betrekking tot COVID-19, anders worden deze alsnog omgezet in de online versie) als online.

De fysieke en online training bestaan uit hetzelfde programma. De fysieke training wordt gegeven in het Fletcher Hotel in Amersfoort (inclusief overnachting op eenpersoonskamer). En de online training kun je  thuis of op een andere rustige werkbare plek volgen. Sommige werkvormen zijn hiervoor iets aangepast. .

Voor de fysieke trainingen volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. Dit heeft, uitgaande van de situatie op dit moment, als gevolg dat:

 • Zorg dat je op de eerste dag van de training een geldige QR code kan laten zien en een testbewijs of een foto van de negatieve uitslag van een zelftest van die ochtend. Kom je er voor de training niet aan toe een zelftest te doen? Dan kun je aan de trainer vragen om een zelftest om deze ter plekke te doen.
 • We houden ons aan de basisregelsconform de protocollen van het RIVM. Dat betekent dat je niet kan deelnemen aan de training bij klachten als verkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts. In dat geval willen we je vragen om je afwezigheid z.s.m. door te geven aan info@scholingeengezondestart.nl.

De online trainingen worden gegeven via Zoom. Vooraf ontvang je een persoonlijke link om in te loggen. Dit doe je bij voorkeur vanaf een PC of laptop of eventueel tablet. Zorg dat je camera en geluid werkt, want dat is nodig voor de deelname aan de training.

Aanmelding

Ben jij een pedagogisch (staf)medewerker of leidinggevende die werkt met kinderen in de kinderdagopvang of bso?

 • Vind jij het belangrijk om, samen met ouders, kinderen een gezonde, actieve en veilige omgeving te bieden en zelf het gezonde voorbeeld te geven?
 • Ben jij de aangewezen persoon om binnen jouw organisatie als coach Gezonde Kinderopvang te werken aan gezonde leefstijl?

Geef je dan nu op voor de tweedaagse train-de-trainer en word coach Gezonde Kinderopvang. Als coach ben je hét aanspreekpunt voor gezonde leefstijl binnen je organisatie en je schoolt eigen collega’s hierin. In de train-de-trainer leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl (klik hier voor meer info over de train-de-trainer).

De tweedaagse deelname aan de train-de-trainer is kosteloos. Je organisatie moet wel tijd vrijmaken om je de train-de-trainer te laten volgen en je vervolgens de gelegenheid geven om aan de slag te gaan met het scholen van je collega’s en op een structurelere manier te werken aan gezonde leefstijl.

Vereiste opleiding en ervaring:
Om de kwaliteit van de train-de-trainer te borgen, vragen wij de deelnemers aan de dat zij voldoen aan onderstaande eisen:

 • Diploma op minimaal MBO4-niveau
 • Aantoonbare ervaring met het zelfstandig uitvoeren van trainingen – scholingen (aan pedagogisch medewerkers in de kinderopvang)
 • Interactief groepen kunnen trainen
 • Processen kunnen begeleiden (oog hebben voor het veranderingsproces in de praktijk, het proces in de groep en het proces van het individu, en daar goed op kunnen inspelen)
 • Feedback kunnen geven vanuit een positieve benadering
 • Aantoonbare ervaring met coaching en werkbegeleiding (van pedagogisch medewerkers).

En beschikken over de volgende competenties:

 • Kwaliteitsgericht
 • Klantgericht
 • Kunnen enthousiasmeren
 • Communicatief vaardig
 • Omgevingsbewust, breed geïnteresseerd in ontwikkelingen binnen en buiten het eigen vakgebied en deze kennis gebruiken in het werk.

De inschrijving is persoonsgebonden en inschrijving namens een collega is niet de bedoeling. In het aanmeldformulier wordt gevraagd naar persoonlijke ervaring en competenties en wij controleren alle inschrijvingen van te voren.

Daarnaast gelden enkele algemene voorwaarden voor deelname om te borgen dat de train-de-trainer binnen je organisatie een vervolg krijgt.

Vul alle gegevens zorgvuldig en volledig in.

Noteer hoofdletters overal waar dat gebruikelijk is. Noteer de adresgegevens correct. Op die manier kunnen we jouw gegevens straks correct vermelden in bijvoorbeeld de digitale leeromgeving en op certificaten. Je hebt 30 minuten om je aanmelding af te ronden.

Data
Hierbij meld ik mij aan voor de tweedaagse train-de-trainer Een Gezonde Start op:

Helaas deze datum zit vol. Bekijk een andere datum.

Helaas deze datum zit vol. Bekijk een andere datum.

Helaas deze datum zit vol. Bekijk een andere datum.

Helaas deze datum zit vol. Bekijk een andere datum.

Helaas deze datum zit vol. Bekijk een andere datum.

Helaas deze datum zit vol. Bekijk een andere datum.

Helaas deze datum zit vol. Bekijk een andere datum.

Helaas deze datum zit vol. Bekijk een andere datum.

Is er geen plek meer op de bovenstaande data? Geef je mailadres dan hier op om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe trainingsdata:

Ben jij docent voor de opleiding Pedagogisch Werk of Sport & Bewegen op een ROC? Meld je dan hier aan voor de wachtlijst!

Je kunt je voor maximaal één van de bovengenoemde tweedaagse train-de-trainer aanmelden. Voor vragen over de aanmelding of train-de-trainer kunnen je mailen naar info@scholingeengezondestart.nl.