[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nadere informatie over de train-de-trainercusus Een Gezonde Start

Doel train-de-trainercursus

De train-de-traincursus is een cursus waarbij professionals in de kinderopvang worden opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang. De coach Gezonde Kinderopvang fungeert vervolgens als aanspreekpunt voor gezonde leefstijl binnen de eigen locatie/organisatie. In die hoedanigheid zorgt de coach voor scholing van de andere medewerkers op de locatie aan de hand van de scholing Een Gezonde Start en gaat aan de slag met het borgen van aandacht voor gezonde leefstijl aan de hand van de aanpak Gezonde Kinderopvang. Hierdoor raakt aandacht voor gezonde leefstijl steeds meer verankerd in de dagelijkse praktijk van de kinderopvang. Dat draagt bij aan het doel van Gezonde Kinderopvang: kinderen die opgroeien in een gezonde en veilige omgeving waar de medewerkers zelf het gezonde voorbeeld geven.

Opzet cursus

De cursus bestaat uit vijf aaneengesloten dagdelen (twee dagen en de tussenliggende avond), inclusief hotelovernachting, lunch, diner en ontbijt. De training wordt gegeven door ervaren trainers van het Huis voor Beweging en experts van de verschillende betrokken thema-instituten. Gedurende de training komen zowel kennis over gezonde leefstijlthema’s, trainingsvaardigheden als de aanpak Gezonde Kinderopvang aan bod. Deelnemers die met goed gevolg de training afleggen, ontvangen na afloop een certificaat ‘coach Gezonde Kinderopvang’. De organisatie ontvangt een certificaat dat zij beschikken over een coach Gezonde Kinderopvang. De coach krijgt toegang tot de digitale leeromgeving van de scholing Een Gezonde Start waarin alle werkvormen en achtergrondinformatie te vinden is.

Deelname aan de cursus is kosteloos, er wordt echter wel een investering van de organisatie gevraagd in de vorm van uren voor deelname aan de train-de-trainercursus, voor het geven en volgen van de scholing Een Gezonde Start en verdere implementatie van Gezonde Kinderopvang.

Algemene voorwaarden voor deelname

  • De aanmelding is definitief na bevestiging vanuit Gezonde Kinderopvang van deelname aan degene die zich heeft opgegeven. Bevestiging vindt plaats na een eerste toets van het aanmeldingsformulier en de daarin beschreven opleiding en ervaring van de beoogde coach.
  • Als de deelname is bevestigd, kan de cursus niet meer worden afgezegd. Mocht dat wel gebeuren, dan wordt een bedrag van €200 in rekening te gebracht voor de gemaakte reservering van het hotel.
  • Binnen een jaar nadat de train-de-trainercursus heeft plaatsgevonden, geeft de voor de organisatie opgeleide coach Gezonde Kinderopvang de basismodule van de scholing Een gezonde Start aan pedagogisch medewerkers. De organisatie maakt hiervoor uren vrij.
  • De organisatie stelt de opgeleide coach Gezonde Kinderopvang in de gelegenheid aan de slag te gaan met het borgen van gezonde leefstijl in het dagelijks werk en beleid binnen de eigen organisatie en biedt hierbij zo nodig ondersteuning.
  • De opgeleide coach Gezonde Kinderopvang neemt jaarlijks deel aan de intervisiedag.
  • In elke vorm van communicatie over de train-de-trainercursus en scholing wordt vermeld dat deze deel uitmaken van Gezonde Kinderopvang.
  • Het certificaat coach Gezonde Kinderopvang en de bijbehorende toegang tot de digitale leeromgeving zijn niet overdraagbaar, en worden dus niet doorgegeven.
  • De coach Gezonde Kinderopvang leidt zelf geen coaches op.
  • Er wordt medewerking verleend aan rapportage over de voortgang aan de hand van de monitor Gezonde Kinderopvang.

[/vc_column_text][vc_btn title=”Terug naar het aanmeldformulier ” i_icon_fontawesome=”fa fa-long-arrow-left” link=”url:https%3A%2F%2Faanmelden.eengezondestart.nl%2Faanmelden-train-de-trainer-roc%2F|||” add_icon=”true”][/vc_column][/vc_row]